Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜAΘΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” διοργανώνει τον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών με ειδικό θέμα «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ».
     Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν, με το δικό τους έντυπο, μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από ολόκληρη τη χώρα, την Κύπρο και τα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Τα έντυπα, τα οποία μπορούν να είναι σε μορφή εφημερίδας, περιοδικού ή ηλεκτρονικής έκδοσης, θα κριθούν ξεχωριστά για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Βασική προϋπόθεση αποτελεί, επίσης, να έχουν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και το Μάρτιο του 2013. 
     Οι συμμετοχές θα αποσταλούν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Μιχαλακοπούλου 80, Τ.Κ.11528, Αθήνα, με την ένδειξη: «Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων», και θα γίνονται δεκτές μέχρι και 25 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ίδια εφημερίδα και η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα μετά τις διακοπές του Πάσχα.
     Τα βραβεία θα είναι τα ακόλουθα:
1)  Βραβείο καλύτερης εφημερίδας α)Λυκείου, β)Γυμνασίου, γ)Δημοτικού
2)  Βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας α)Λυκείου, β)Γυμνασίου, γ)Δημοτικού
3)  Βραβείο καλύτερης επιλογής θεμάτων εφημερίδας α)Λυκείου, β)Γυμνασίου, γ)Δημοτικού
4)  Βραβείο καλύτερου ρεπορτάζ εφημερίδας α)Λυκείου, β)Γυμνασίου, γ)Δημοτικού
5)  Ειδικό βραβείο για την καλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα α)Λυκείου, β)Γυμνασίου, γ) Δημοτικού.
     Θεωρούμε σκόπιμο να ενημερωθούν οι μαθητές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αλλά και της Κύπρου και των ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού, για την επικείμενη διεξαγωγή του προαναφερόμενου διαγωνισμού, η συμμετοχή στον οποίο θα συμβάλει:
·      στην ευαισθητοποίηση των μαθητών
·      στη λήψη εκ μέρους τους πρωτοβουλιών σε ποικίλα σύγχρονα σχολικά και τοπικά κοινωνικά θέματα
·      στην εξοικείωσή τους με τις έννοιες της ομαδικής απασχόλησης και συνεργασίας, που απαιτείται για την έκδοση μιας εφημερίδας ή ενός περιοδικού.
    
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τηλ. 211-3659800, fax  211-3659779.
               
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου